Prostreno.cz

Zbavte se konečně večerních náletů do lednice

Znáte to - skoro už se chystáte do postele a najednou vás přepadne nepřekonatelná chuť na "něco malého“. Vydáte se proto obhlédnout zásoby a nakonec to skončí tak, že sníte prakticky vše, co najdete.

Není třeba zdůrazňovat, že takovéto chování nesvědčí ani vaší postavě, ani vašemu zdraví (na radách našich maminek a babiček, že nemáme před spaním nic moc jíst, opravdu něco je). Jak tedy takovým večerním výletům do lednice předejít?

Polévky

Zkuste si dát k večeři polévku. Ne krémovou se spoustou smetany, ale vývar (pokud bojujete s kily navíc, nejlepší bude zeleninový). Spojení vývaru a zeleniny či zavářky (na tu opatrně) v něm vás totiž nasytí nadlouho a vyhnete se tak nebezpečí vlčího hladu.

Ovoce

Pokud už vás nepřekonatelná chuť na jídlo večer přepadne, mějte po ruce nějaké nízkokalorické ovoce, nejlépe jablko. Vláknina vás zasytí, přirozená sladkost vyřeší vaši touhu spořádat balení sušenek či čokolády a svému žaludku dopřejete před spaním něco lehčího.

Hodně pijte

Staré rčení, že hlad je ve skutečnosti jen převlečená žízeň, lze aplikovat i na večerní chutě. V okamžiku, kdy vás popadne touha vyluxovat lednici, si dopřejte raději něco k pití. Abyste uspokojili i své chuťové buňky, není dobré spoléhat jen na čistou vodu – kápněte do ní třeba trochu citronové šťávy. Pokud máte opravdu pocit, že umíráte hlady, pomalu vypijte sklenici rajčatové šťávy. Není tak kalorická jako ovocné džusy, ale dokáže zasytit a není tak těžká do žaludku.

Horká koupel

Vana plná horké vody v nás navodí pocit ospalosti, díky čemuž náš organismus potlačí chuť k jídlu. Abyste svůj rozbouřený žaludek opravdu uklidnili, přidejte do koupele pár kapek levandulového nebo citrusového esenciálního oleje.

Pohyb

Možná to není nejzábavnější způsob jak svůj organismus přesvědčit, aby začal myslet na něco jiného než na jídlo, ale funguje to – prostě si zacvičte.

Zdroj: eatthis.com, verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat