Prostreno.cz

Konec výmluv. Dejte konečně sbohem poporodním kilům

Bez ohledu na to, jak a proč jste přibrala, víme, že to trvá dlouho, než se vrátíte na svou původní váhu. Těhotenství je výjimečná doba a novopečené maminky se potřebují plně soustředit na své dítě. Ovšem možná by stálo za to přerovnat priority dříve, než si o několik let později začnete vyčítat narostlé pneumatiky!

Tatínkové během těhotenství svých partnerek obvykle také nabírají na váze. Je to pochopitelné, když někdo kolem vás neustále jí, je těžké odolat, takže se většinou připojíte. Pokusíme se s vámi sdílet pět tipů, které vám pomohou znovu získat postavu, jakou si přejete.

Vzhledem k tomu, že nabrat těhotenská kila vám trvalo čtyřicet týdnů, pak byste si měla dát alespoň čtyřicet týdnů na jejich likvidaci. Když vidíme vyretušované fotografie celebrit, které mají vyrýsovaná těla pár týdnů po porodu, neustále se s nimi porovnáváme. Rozumný přístup je naordinovat si dostatek času na to být s dítětem a přitom zvládat i výměnu plenek, krmení, uklízení i nedostatek vlastního spánku. Super štíhlé celebrity mají doma chůvy, uklízečky, kosmetičky a osobní trenéry, aby vypadaly tak, jak vypadají. My si holt budeme muset poradit samy.

Na úvod základní rada od Samanthy Clayton, ředitelky fitness vzdělávání Herbalife: „Hlavně bezpečně! Novopečené maminky potřebují být u výběru prvního poporodního cvičení velmi opatrné. Předem si ověřte u vašeho lékaře, zda jste si zvolila cvičení, které je pro váš zdravotní stav to nejvhodnější. Nejdůležitější je mít se ráda a být trpělivá, výsledky se nedostaví hned."

Tip č. 1: Udělejte si čas

Nejprve bude nutné zapojit vaše organizační schopnosti – klíčem je dobrý time management. Jako čerstvá rodička samozřejmě nemáte čas, ale ve snaze dosáhnout pozitivní změny si jej budete muset udělat. Pokuste se najít chvilku každý den – alespoň 10 minut je dobrý začátek. Požádejte některého člena rodiny nebo svého partnera, aby vás zastoupil a dopřál vám přestávku, nebo si cvičení naplánujte na dobu, kdy vaše maličké spí.

Tip č. 2: Žádné výmluvy

Zkuste vyrazit aspoň na procházku nebo vymyslet nějakou aktivitu, která zahrnuje každodenní pohyb. Cvičení vám díky uvolňování serotoninu zvedne náladu, zvýší přirozenou energii a koncentraci, takže nemáte důvod hledat výmluvy, proč nesportovat.

Tip č. 3: Buďte kreativní

Alespoň krátký čas na cvičení je pořád lepší než žádný. Musíte být vynalézavá. Zkuste skákání přes švihadlo, dřepy při mytí kojenecké láhve, zatahování zadečku při mytí nádobí a čištění zubů anebo kliky u postele. Ač vám to může znít bláznivě, je to způsob, jak zvládnout povinnosti a zároveň se hýbat. Někdy i krátkých pět minut může pozitivně nastartovat celý váš den.

Tip č. 4: Soustřeďte se na cíl

Pracujte na svém držení těla po celý den, protože těhotenství samo o sobě může vaše držení těla pořádně rozhodit. Zvedání rostoucího dítěte, sklánění se nad dětskou postýlkou, tlačení těžkého kočárku a další činnosti vyžadují celodenní natahování u vašeho svalového aparátu. Řízeným uvolňováním a stahováním břišních svalů můžete posilovat břicho, kdykoliv si vzpomenete.

Tip č. 5: Jezte zdravě

Pokoušejte se jíst pouze kvalitní stravu. Samantha Clayton k tomu dodává: „Tento tip jsem zvolila jako poslední, protože je nejzásadnější. Po porodu není čas na diety, které připravují vaše tělo o cenné živiny. Hladovějící tělo není nikdy klíčem k hubnutí. Naproti tomu chytrá dieta s kontrolovanými kaloriemi, která organismu poskytuje vyvážený poměr základních sacharidů, tuků, bílkovin, vitamínů a minerálních látek, je správným řešením, protože taková dieta je dlouhodobě udržitelná“.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat