Prostreno.cz

4 snadné triky pro lepší hubnutí: Rozhodně je nepodceňujte

Někdy mohou našemu úsilí shodit pár přebytečných kilogramů napomoci i zdánlivé maličkosti. Možná máme tendenci je podceňovat, ovšem ve skutečnosti nám mohou usnadnit život.

Tip č. 1: Dezert k snídani

Přemýšlíte, jak uspokojit svou chuť na sladkosti, aniž byste tím sabotovali svou snahu o úbytek kilogramů? Pak ke své snídani přidejte zákusek. Vaše chuť na sladké bude uspokojena a přísun kalorií po ránu neznamená žádnou velkou hrozbu pro vaši postavu (samozřejmě nic se nesmí přehánět).

Tip č. 2: Práce s nožem

Možná si budete připadat divně, ale vyplatí se jídlo na talíři nakrájet na malé kousíčky. Jedna ze studií totiž dokazuje, že tím tak trochu obelstíme svůj mozek – bude si myslet, že máme jídla na talíři více, díky čemuž vydá rychleji signál o naší sytosti a my toho tolik nespořádáme.

Tip č. 3: Ranní rozcvička

Pokud se (často) marně snažíte ve svém nabitém programu najít nějaký čas na cvičení, už nehledejte a začněte cvičit vždy ráno. O nějakou tu půlhodinku dříve může vstát každý, navíc výzkumy jasně dokazují, že lidé, kteří cvičí ráno, jsou vůči pohybové aktivitě poctivější a spálí tak více kalorií.

Tip č. 4: Teplá, ne studená

Všichni znají radu, jež tvrdí, že bychom měli před jídlem vypít sklenici vody, abychom toho snědli méně. Nicméně i tahle zásada potřebuje malé doplnění – nepijte vodu studenou, ale teplou. Pomáhá totiž lépe navodit pocit sytosti než voda studená, takže toho sníme ještě méně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat