Prostreno.cz

Co byste večer už neměli jíst

Říká se, že některá jídla bychom neměli večer konzumovat, abychom tolik netloustli. Jenže určité potraviny mohou pozdě večer narušit nejen naši snahu o dokonalou postavu, ale i náš spánek.

Kterým dobrotám je lepší se po osmé večerní úplně vyhnout?

1. Čokoláda

To nejhorší hned na začátek – ačkoli je čokoláda tak dobrá, a je-li opravdu kvalitní, i zdravá (obsahuje antioxidanty nebo hořčík), je v ní kofein, který spánku dvakrát neprospívá.

2. Arašídové máslo

Pokud chodíte večer zdravě mlsat arašídovou pomazánku (obsahuje zdravé tuky, které nám – samozřejmě v přiměřeném množství – dokonce mohou pomoci zhubnout), raději sáhněte po něčem jiném. Tuky z pomazánky náš žaludek jen pomalu tráví, takže hůře usínáme.

3. Alkohol

Sice se říká, že sklenička něčeho ostřejšího pomáhá usnout, ale není to tak docela pravda. Po alkoholu sice býváme ospalejší, nicméně spánek je sám o sobě kvůli alkoholovému opojení velmi nekvalitní. Proto se po veselém večírku cítíme ráno tak unavení.

4. Sladkosti, chipsy a podobné pochoutky

Dobroty, která mlsáme u televize, mají vliv nejen na naši postavu, ale i spánek. Jsou plné nasycených tuků a cukrů, o nejrůznějších konzervantech ani nemluvě. Jedna ze studií dokonce odhalila, že 7 z 10 lidí, kteří si před spaním tento druh pokrmů dopřávali, byli výrazně náchylnější k nočním můrám!

5. Ostrá jídla

Kořeněná, pálivá jídla dokáží pořádně rozproudit krev. A právě to je podle odborníků důvod, proč po nich většina lidí tak špatně spí. Před spaním si proto dopřávejte jemnější chutě!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat