Prostreno.cz

Pití mléka pomáhá při hubnutí

Tábor zastánců konzumace mléka je stejně početný jako ten, který tuto potravinu nedoporučuje. Ovšem izraelští vědci teď mají pro konzumenty mléka pozitivní zprávu. Ti, kteří ho pijí pravidelně, mají lepší výsledky při hubnutí.

Podle rozsáhlé studie konzumenti mléka hubnou až dvakrát rychleji než ti, kteří se mu vyhýbají. A za vše mohou dvě klíčové živiny – vitamin D a vápník – které jsou v mléce bohatě zastoupeny.

V dvouleté studii expertů z Izraele zhubli nejvíce ti, kteří pili nejvíce mléka. Konzumenti, jimž vyhovovaly dvě sklenice mléka denně, zhubli dokonce o dva kilogramy více než ti, kteří se mléku vyhýbali zcela. Osoby konzumující nejvíce mléka měly také nejvyšší hladinu vitaminu D a vápníku v krvi.

Vitamin D navíc tělo chrání před diabetem, vysokým krevním tlakem, chorobami srdce a některými typy rakoviny. Nejbohatším zdrojem vitaminu D je ale fotochemická reakce, která probíhá v kůži po ozáření UV paprsky.

Vyvážený jídelníček, aktivní životní styl a dvě až tři sklenice nízkotučného mléka mohou přispět ke zdravé váze,“ tvrdí izraelští vědci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat