Prostreno.cz

Těstovinový salát s rukolovým pestem

Zkuste těstovinový salát trochu jinak! Z tohoto receptu budete určitě nadšení a při příštím grilování z vás v mžiku udělá hvězdu.

Rukolové pesto se k těstovinovému salátu skvěle hodí, i když zelené lístky rukoly obvykle dáváme na pizzu nebo je mícháme do zeleninového salátu. Listy jsou také obzvláště chutné, když se zpracují spolu s olivovým olejem na pesto.

Rukola se ve formě pesta skvěle hodí ke špagetám nebo jiným druhům těstovin, zvláště pokud z ní neděláme teplé jídlo, ale vydatný těstovinový salát. Recept je jednoduchý, ale výsledek je skvělý.

Těstovinový salát s rukolovým pestem

Ingredience

1/2 šálku sušených rajčat

100 ml olivového oleje

1 1/2 stroužku česneku

40 g parmezánu

30 g piniových oříšků

Sůl

Olivový olej

rukola

400 g těstovin

Postup

Do mixéru dejte sušená rajčata, česnek, olivový olej, parmazán, sůl a piniové oříšky. Olivy a rukolu nakrájejte na malé kousky. Těstoviny uvařte, poté smíchejte všechny ingredience a podávejte. Dobrou chuť!

Pozor na správnou přípravu těstoviny

I při údajně nejjednodušším způsobu přípravy jídla stále děláme chyby. Voda, správné koření a další mají velký vliv na to, jak dokonalé těstoviny nakonec budou. Prozradíme vám proto, jaké jsou nejčastější chyby při vaření těstovin a jak se jim můžete vyhnout:

Málo vody, nebo malý hrnec

Kvalita těstovin může utrpět, pokud nepoužijete dostatek vody nebo je vaříte v malém hrnci. V malém hrnci s nedostatkem vody sníží syrové těstoviny její teplotu, a to prodlužuje dobu vaření. Těstoviny pak získávají gumovou konzistenci.

Nedostatek soli

Slaná voda v hrnci nejen dodává nudlím chuť, ale také zabraňuje tomu, aby byly nudle "slizké". Určitě proto do vroucí vody přidejte alespoň polévkovou lžíci soli. 

Proplachování těstovin

Jakmile jsou vaše těstoviny al dente, pravděpodobně je dáte do cedníku a opláchnete. Smyjete však zbylý škrob, který by se pak dokonale spojil s vaší omáčkou. Zmizí i sůl, která ulpí na těstovinách. 

Vylévání vody

Po uvaření dáte těstoviny do cedníku a tekutina teče do odpadu? Špatně! Pod sítko umístěte další hrnec a zachyťte slanou vodu. Nebo vylovte nudle naběračkou. Voda z těstovin je chutná a plná síly. Dvě věci, které mohou přidat konečnou tečku vaší omáčce na těstoviny. 

Zdroj: www.freundin.de/kochen-rezept-nudelsalat-pesto





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat