Prostreno.cz

Ideální letní ovocná svačinka

Pokud si v létě dáváte pozor na váhu, nemusíte se obejít bez letních dobrot. Naopak! Na těchto letních svačinkách si můžete opravdu pochutnat. Zmrzlina, mražený jogurt, nepečené dorty: Výběr pochutin, které v létě nepřidají na kaloriích, je jasný. Ale možná máme jedno překvapení.

Konečně přišlo léto! Konečně si zase můžeme pochutnat na zmrzlině, vychutnat si dobroty z grilu a popíjet báječné letní drinky. Ale mnohá pokušení v létě také rychle zajistí, že se sem tam usadí malý tukový polštářek. Jak si užít léto bez zbytečného přibírání?

Lesní ovoce

Maliny, ostružiny, jahody a borůvky jsou v létě ideální malé občerstvení. Dodávají dostatek vody a pomáhají tak udržovat rovnováhu tekutin v těle. Zároveň obsahují vlákninu, která vás zasytí a ušetří vám tak těžká jídla. 

Meloun

Málokteré jiné ovoce symbolizuje léto tak jako meloun. Přeprava velkého těžkého ovoce je trochu oříšek, ale stojí to za to: Vodní melouny tvoří asi 90 procent vody. Jejich obsah kalorií je nízký a jejich schopnost uhasit žízeň vysoká. Meloun, který si vychutnáte přímo z lednice, je úžasně svěží a sladká pochoutka.

Kokosová voda

V horkých dnech je důležité pít dostatek tekutin. A ještě důležitější je, pokud také sportujete. Pak byste neměli zapomínat na dostatečný příjem tekutin. Pokud vás voda omrzí, zkuste kokosovou vodu. Ovocná šťáva působí jako sportovní nápoj, protože obsahuje hodně elektrolytů. Během okamžiku vrátí tělu to, co ztratilo potem.

Mražené hrozny

Pokud máte rádi ledově vychlazené potěšení, nemusíte vždy sahat po zmrzlině. Mražené ovoce je mnohem čerstvější, a především méně kalorické. V závislosti na velikosti hroznů a vaší chuti můžete upravit dobu mrazení. Plody buď jen zchladíte, nebo téměř úplně zmrazíte a můžete jíst po kouscích. 

Kupte hrozny (nejlépe bez pecek) a omyjte je. Poté dobře osušte. Vložte do mrazáku alespoň na tři hodiny – dokud nedosáhnete požadované „křupavosti“.

Alternativně mohou hrozny nahradit i kostku ledu ve sklence prosecca či bílého vína – nebo je lze podávat v letním jogurtu jako ovocnou přílohu.

Mražený banán

Spolu s hrozny můžete dát do mrazáku také pár zralých banánů. Můžete si je vzít, kdykoli budete mít chuť na zmrzlinu. Protože pokud máte výkonný mixér, můžete v něm mražené ovoce jen rozmačkat. Během chvilky dostanete „cheat ice cream“, tedy zmrzlinu, která vypadá a chutná jako zmrzlina, ale obsahuje pouze zdravé složky banánu a má samozřejmě výrazně méně kalorií.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-diaettipps-sommer





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat