Prostreno.cz

Chutný crumble s jahodami a rebarborou

Crumble je vždy dobrý nápad – ale je obzvlášť dobrou kombinací na první podzimní dny. Tento recept vyrobený z rebarbory ​​a jahod a je skutečným vrcholem podzimní sezony!

Možná si to zatím nechcete přiznat, ale dny se zase krátí, teploty jsou tak proměnlivé, že se při výběru outfitu stále nemůžete trefit do toho správného. Nebude to dlouho trvat a místo Aperolu venku budeme dávat přednost útulným večerům v obývacím pokoji. 

Aby ale i ty byly stejně krásné a abychom ocenili podzim, nesmí chybět lahodné crumble. Na náš recept s rebarborou a jahodami (a mohou být i ty mražené!) se můžete spolehnout! Nebo můžete jahody vyměnit za švestky a jablka – i v této verzi bude crumble vynikající. Přelitý kopečkem vanilkové zmrzliny jen těžko můžeme popřít, že se tajně těšíme na podzim a všechny jeho pochoutky. 

Jahodový rebarborový crumble

Ingredience

400 g jahod (čerstvých nebo mražených)

5 tyčinek rebarbory ​​(čerstvé nebo mražené)

120 g špaldové mouky

1/2 bio citronu

80 g mletých mandlí

150 g změklého másla

1 vanilkový lusk

80 gramů třtinového cukru

30 g nasekaných mandlí

Příprava

1 Rebarboru a jahody omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na nudličky velikosti sousta. Citron omyjeme, nastrouháme kůru, rozpůlíme a vymačkáme šťávu. 

2 Jahody a rebarboru dáme do hrnce s citronovou šťávou, třetinou třtinového cukru a dužinou vanilkového lusku a za stálého míchání přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a hodinu vaříme zakryté pod pokličkou. 

3 V míse smícháme mouku, nasekané mandle, mleté ​​mandle a citronovou kůru. Přidáme máslo a třtinový cukr a rukama prohněteme.

4 Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vymažeme tukem a vsypeme směs rebarbory ​​a jahod. Drobenkové těsto rozprostřeme na ovocnou směs a pečeme 30 minut, dokud drobenka nezezlátne. Podáveme teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny!

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-rhabarber-erdbeer-crumble





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat