Prostreno.cz

Klasický italský dezert pro zlepšení nálady

Protože kdo by odolal něčemu tak lahodnému jako je pravé italské tiramisu?

Pokud vás dohnala zdánlivě nekonečná vlna špatných zpráv, nebo se cítíte poslední dobou trochu na dně, jsou někdy ty nejjednodušší věci ty nejúčinnější. Takže si můžete jít zaběhat, zajít si s přáteli na skleničku – nebo zůstat doma. Ano, protože s naším receptem na ten nejúžasnější klasický italský dezert si zlepšíte náladu už jeho přípravou – a první lžička vás vystřelí doslova až do oblak.

Tiramisu, které se skládá z měkkých sušenek savoiardi (podobných našim cukrářským piškotům) namočených v espressu, vrstvených se smetanovým sýrem mascarpone a přelitých strouhanou čokoládou nebo kakaovým práškem, vypadá a působí jako něco, co si můžete objednat jen v restauraci. 

Vyžaduje to sice trochu námahy, aby to bylo příjemné rozptýlení – ale zároveň je prakticky nemožné to pokazit. A s tiramisu se nemusíte omezovat na dobu po večeři. 

Tradiční recept na tiramisu

Ingredience

16 savoiardi nebo jiných dlouhých piškotů

375 g mascarpone

180 ml studeného espressa nebo 5 lžic instantní kávy

hořká čokoláda na posypání

2 lžíce moučkového cukru

Dále budete potřebovat velkou mělkou misku, 4 koktejlové sklenice, elektrické šlehače, miska, struhadlo.

Postup

1 Pokud používáte instantní kávu, dobře ji rozmíchejte ve 180 ml studené vody. Každý piškot rozdělte na 4 kusy a vložte do mělké misky. Polijte studenou kávou a dejte stranou. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a 100 ml studené vody.

2 Opatrně rozdělte polovinu namočených piškotů mezi koktejlové sklenice. Navrch rozprostřete polovinu mascarpone směsi a poté přidejte zbývající piškoty. Dokončete vrstvou zbylé směsi mascarpone. 

3 Navrch dejte hodně strouhané čokolády nebo posypejte kakaovým práškem. Můžete podávat ihned, nebo vychladit a počkat, až se chutě propojí.

Zdroj: www.stylist.co.uk/food-drink/best-tiramisu-recipes/430019





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat