Prostreno.cz

Přísady na vylepšení vaši kávu i zdraví

Patříte mezi ty, kteří si kávu rádi něčím ochutí? Místo nudného cukru a mléka vyzkoušejte třeba kokosový olej, vanilkový extrakt či skořici. Kromě dávky kofeinu získáte i urychlovače metabolismu nebo pomocníka proti cholesterolu.

Káva je běžnou součástí denní rutiny většiny lidí. Zatímco někoho by ani nenapadlo „kazit“ tento lahodný nápoj mlékem a cukrem, jiní by ho bez těchto ochucovadel ani nepozřeli. A co vy, nemáte nic proti tomu, přidávat do černého zlata nějaký ten zlepšovák? V tom případě poznejte ingredience, které váš kofeinový nakopávač povznesou na vyšší úroveň – chutnou, a dokonce léčivou!

Kokosový cukr. Proč vlastně ne?

Sladíte? Zkuste své obvyklé sladidlo vyměnit za kokosový cukr. Namítáte, že tohle je až příliš velká exotika? Vlastně ani ne, zmíněný druh cukru má s kokosovým ořechem pramálo společného, chutná totiž po karamelu, proto se do kávy náramně hodí. V porovnání s klasickým „bílým zlem“ se ale může pochlubit nižším glykemickým indexem a větším obsahem minerálů. A když už jsme zabrousili k těm palmám…

Kokosový olej. Dejte šanci experimentům

Možná se budete divit, ale i tato ingredience si s tekutým „nabuzovačem“ skvěle rozumí. Čajová lžička kokosového oleje přidaná do šálku prospěje vašemu metabolismu, dodá vám trochu energie a ještě posílí duševní schopnosti. Nápoji navíc dodá krémovou strukturu s kokosovým nádechem, takže mléko už nebudete potřebovat.

Vanilkový extrakt pro atmosféru Vánoc

Vanilkový extrakt dnes bývá k nalezení nejen ve specializovaných obchodech, ale také v supermarketech, což je jen dobře. Kávu vám příjemně osladí a obohatí ji o antioxidanty, které snižují hladiny škodlivého cholesterolu a zabraňují zánětům. Nutno dodat, že ani extrakt mandlový není úplně do věci, neboť vám nabídne spoustu důležitých minerálů včetně vápníku a hořčíku.

Skořice jako aromatický pomocník

Nikdy vás nenapadlo sypat si koření do kafe? No vidíte, to je ta chyba. Konkrétně skořice má zahřívací schopnosti, protože rozšiřuje cévy, takže vás udrží v teple, i když venku panují silné mrazy. Zároveň ale přispívá k odbourávání podkožního tuku, dezinfikuje a zlepšuje trávicí funkce. Možná vás k jejímu použití přesvědčí i to, že snižuje krevní cukr a je napěchována železem i vitaminem K. Pokud jde o kávu, ani špetka nazmar!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat