Prostreno.cz

Česnekový olej zmírní projevy spousty nemocí

O tom, že česnek je přírodní zázrak, není pochyb. Již od dávných dob je hojně využíván pro léčbu nejrůznějších nemocí, podporuje celkové zdraví a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy. Vyrobte si z něj skvělý olej, který už nedáte z ruky!

Aromatický česnek je rozšířený po celém světě. Lidé si ho oblíbili pro výraznou a ostrou chuť, ale i léčivé účinky. Jeho konzumace působí pozitivně na oběhový, imunitní a trávicí systém, snižuje krevní tlak a účinně bojuje se srdečními chorobami. Existuje několik variant, jak česnek používat, aby vám co nejlépe pomohl. Mimo klasické užití v jídle je oblíbená i forma česnekového oleje, který si hravě vyrobíte v pohodlí domova. Co všechno tím získáte?

Léčba akné

Když už všechny drahé kosmetické přípravky selžou, zkuste se v léčbě akné obrátit na přírodu. Doma vyrobený česnekový olej je pro pleť postiženou akné tou správnou volbou. Obsahuje totiž selen, alicin, vitamin C, měď a zinek. Všechny tyto složky mají pozitivní vliv na pleť, zejména pak zinek dokáže řídit produkci kožního mazu, který je hlavní příčinou vzniku pupínků. Aplikujte pár kapek oleje do pleťového krému a nechte působit, po deseti minutách pleť očistěte.

Pomoc při chřipce a kašli

Česnek je takové přírodní antibiotikum, které pomáhá při nachlazení, kašli, infekci nebo horečce. Celkové zdraví zlepšují hlavně obsažené vitaminy C, B1 a B6, dále v něm najdete železo a fosfor.

Zkrocení infekce uší

Infekce uší není nikdy nic příjemného. Česnekový olej má silné antibakteriální a antiseptické vlastnosti, které bojují s bakteriální infekcí a současně zmírňují bolest. Smíchejte několik kapek česnekového oleje s olivovým nebo hořčičným olejem, směs mírně zahřejte a nechte zchladnout. Poté naneste na čistou bavlnu a vložte do ucha.

Zmírnění bolesti zubů

Bolesti zubů jsou jedny z nejhorších. Než se vydáte k lékaři, může vám od nich ulevit česnekový olej. Obsažená aktivní sloučenina alicin snižuje diskomfort a uklidňuje probíhající zánět. Naneste několik kapek oleje na čistou bavlnu a přiložte na postižené místo.

Stopka lupům

Pokud vás trápí různé kožní problémy, například lupy, průvodcem je nejspíše zánět pokožky. Česnekový olej s vysokými protizánětlivými vlastnostmi a sírou uklidňuje zanícenou kůži a zabraňuje svědění a tvorbě lupů.

Jak na domácí výrobu?

Zázračnou lahvičku tohoto oleje si můžete zakoupit ve většině prodejen se zdravou výživou. Není ale nad vlastní výrobu. Nezapomínejte však používat pouze kvalitní a bio suroviny.

Oloupejte a rozdrťte česnek, vložte ho spolu s olejem do uzavíratelné sklenice. Po dobu dvou týdnů obsah protřepávejte a poté sceďte.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.lifewithherbs.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat