Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vánoční sleďový salát

lanvin
17hlasů
Hodnotit

20min

20min příprava

0min vaření

1037 kJ

energetická hodnota na 100g

87 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky58g sacharidy4g bílkoviny

Salát na vánoční nebo silvestrovský stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6 plátků sleďů - nebo zavináčů
  • 100 g rozinek
  • 20 ks sušených švestek
  • 1 ks velká cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • 1/2 lžíce cukru
  • 1 špetka citronového pepře
  • sůl

Postup přípravy

  • Plátky ryby propláchněte ve studené vodě a nakrájejte na kousky. Dejte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Švestky a rozinky namočte na 5 minut do vařící vody. Švestky nakrájejte na kousky a spolu s rozinkami přidejte k rybě.
  • Cukr rozpusťte v citronové šťávě (asi 2 lžíce), dejte do salátu, přidejte několik lžic oleje a špetku citronového pepře. Pokud je potřeba, osolte. Promíchejte a dejte na 2 hodiny do lednice.
Jablka plněná sýrem

Jablka plněná sýrem

1 hlas
45min 821kJ 110 Kč
Cuketový koláč s kakaem

Cuketový koláč s kakaem

1 hlas
1h a 15min 941kJ 110 Kč

Podobné recepty

Jednohubky ze sleďů

Jednohubky ze sleďů

16 hlasů
15min 1202 kJ 45 Kč
Sleďové filety v zakysané smetaně

Sleďové filety v zakysané smetaně

19 hlasů
2h a 20min 584 kJ 88 Kč
Sleďové filety ve švestkové omáčce

Sleďové filety ve švestkové omáčce

16 hlasů
6h a 35min 917 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření