Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vánoční sleďový salát

lanvin
17hlasů
Hodnotit

20min

20min příprava

0min vaření

1038 kJ

energetická hodnota na 100g

87 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky58g sacharidy4g bílkoviny

Salát na vánoční nebo silvestrovský stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6 plátků sleďů - nebo zavináčů
  • 100 g rozinek
  • 20 ks sušených švestek
  • 1 ks velká cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • 1/2 lžíce cukru
  • 1 špetka citronového pepře
  • sůl

Postup přípravy

  • Plátky ryby propláchněte ve studené vodě a nakrájejte na kousky. Dejte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Švestky a rozinky namočte na 5 minut do vařící vody. Švestky nakrájejte na kousky a spolu s rozinkami přidejte k rybě.
  • Cukr rozpusťte v citronové šťávě (asi 2 lžíce), dejte do salátu, přidejte několik lžic oleje a špetku citronového pepře. Pokud je potřeba, osolte. Promíchejte a dejte na 2 hodiny do lednice.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Jednohubky ze sleďů

Jednohubky ze sleďů

16 hlasů
15min 1202 kJ 45 Kč
Sleďové filety v zakysané smetaně

Sleďové filety v zakysané smetaně

19 hlasů
2h a 20min 590 kJ 88 Kč
Sleďové filety ve švestkové omáčce

Sleďové filety ve švestkové omáčce

16 hlasů
6h a 35min 917 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření