Prostreno.cz

Chřestové rolády

Jemné krůtí plátky plněné chřestem.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 562 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 6 ks krůtích řízků
  • 1 svazek chřestu
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 ks citronu
  • 1/2 hlávky brokolice - asi růžiček
  • 2 špetky pepře
  • 8 lžic olivového oleje
  • 4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Bílý chřest musíte oloupat celý, u zeleného chřestu stačí oloupat poslední třetinu chřestu.
  2. Chřest uvařte v osolené vodě s cukrem a citrónovou šťávou. Vařte přibližně 7-12 minut.
  3. Krůtí řízky naklepejte, poprašte solí a pepřem. Na každý plátek dejte 2-3 chřesty. Zaviňte roládu a sepněte jehlami nebo párátky.
  4. Smažte velmi zvolna! na oleji. Podávejte s růžičkami vařené brokolice a s brambory a snítkou kopru.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřestové rolády

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat