Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Předkrm s mozzarellou

lanvin
20hlasů
Hodnotit

20min

20min příprava

0min vaření

828 kJ

energetická hodnota na 100g

71 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky1g sacharidy12g bílkoviny

Jako patří k létu vychlazené svěží růžové víno, pochutnáte si v horkých dnech na jednom z klasických italských sýrů - mozzarelle. Je stejně čerstvý a osvěžující a nejčastěji se podává za studena s rajčaty. Receptů s tímto úžasným sýrem je ale mnohem víc. Zkuste tento na mozzarellu s pikantní chilli papričkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 balení sýra mozzarella á 125g
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 špetky mořské soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky citronové kůry

Postup přípravy

  • Mozzarellu nakrájejte na plátky asi 1 cm. Rozložte na oválný talíř.
  • Smetanu promíchejte se solí, pepřem a citronovou šťávou. Přelijte plátky sýra.
  • Posypte nakrájenou chilli papričkou bez semínek a posypte citronovou kůrou. Nakonec pokapejte olivovým olejem.
TIP:

Mozzarella by se měla sníst hned v den nákupu, respektive do data spotřeby uvedeného na obalu. V chladničce ještě nějaký čas vydrží a můžete ji dát i do mrazáku, ovšem i s nálevem a při teplotě alespoň -18 °C.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

29 hlasů
15min 365 kJ 95 Kč
Carpaccio z červené řepy a sýra

Carpaccio z červené řepy a sýra

19 hlasů
1h a 20min 561 kJ 56 Kč
Cuketové roládky

Cuketové roládky

12 hlasů
30min 455 kJ 60 Kč
Plněná rajčata s cranberries v alobalu

Plněná rajčata s cranberries v alobalu

17 hlasů
20min 745 kJ 192 Kč
Artyčoky s mozzarellou

Artyčoky s mozzarellou

19 hlasů
60min 661 kJ 220 Kč
Camembert s medovou polevou

Camembert s medovou polevou

17 hlasů
30min 1395 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření