Prostreno.cz

Předkrm s mozzarellou

Jako patří k létu vychlazené svěží růžové víno, pochutnáte si v horkých dnech na jednom z klasických italských sýrů - mozzarelle. Je stejně čerstvý a osvěžující a nejčastěji se podává za studena s rajčaty. Receptů s tímto úžasným sýrem je ale mnohem víc. Zkuste tento na mozzarellu s pikantní chilli papričkou.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 862 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 2 balení sýra mozzarella á 125g
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 špetky mořské soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky citronové kůry

Postup přípravy

  1. Mozzarellu nakrájejte na plátky asi 1 cm. Rozložte na oválný talíř.
  2. Smetanu promíchejte se solí, pepřem a citronovou šťávou. Přelijte plátky sýra.
  3. Posypte nakrájenou chilli papričkou bez semínek a posypte citronovou kůrou. Nakonec pokapejte olivovým olejem.

TIP:

Mozzarella by se měla sníst hned v den nákupu, respektive do data spotřeby uvedeného na obalu. V chladničce ještě nějaký čas vydrží a můžete ji dát i do mrazáku, ovšem i s nálevem a při teplotě alespoň -18 °C.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Předkrm s mozzarellou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat