Prostreno.cz

Losos se sušenými rajčaty

Losos s rajčaty, artyčoky a olivami.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 606 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks podkovy lososa - á 180 g
  • 10 ks zelených oliv
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 ks nakládaných srdíček artyčoku - dobře okapaná
  • 80 ml oleje
  • 2 lžíce másla
  • 50 ml citronové šťávy
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Na rozehřáté máslo s jednou lžíci oleje dejte na poloviny rozkrojená srdíčka artyčoku, na plátky nakrájené olivy a na kousky nakrájená rajčata. Duste přibližně 3-4 minuty. Dochuťte pepřem a citronovou šťávou.
  2. Ryby osolte, opepřete a opečte z obou stran v pánvi na oleji, nebo na grilu. Ryby podávejte s artyčoky.

TIP:

Nakládaná srdíčka artyčoku koupíte v supermarketu. Jsou například v oleji s bylinkami apod.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos se sušenými rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat