Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Šťavnatá vepřová panenka plněná kapary a sýrem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku podélně rozkrojte a upravte tak, aby vznikl plát. Maso osolte a opepřete.
  2. V malé misce smíchejte opláchnuté, nasekané kapary, prolisovaný česnek, olivový olej a hrubě nasekanou petrželku.
  3. Směsí potřete plát masa.
  4. Sýr nakrájejte na hranolky a uložte je vedle sebe na maso.
  5. Maso stočte jako roládu a obalte ho plátky šunky.
  6. Maso zabalte do potravinářské folie, lehce utáhněte a nechte přes noc v lednici.
  7. Předehřejte troubu na 180 °C.
  8. Z masa odstraňte folii a maso položte do pekáčku, podlijte vývarem a pečte přibližně 35 minut, nebo až je maso měkké.

TIP:

Nejlépe je použít sýr halloumi protože se při tepelné úpravě neroztéká, ale klidně můžete použít i jiný sýr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,80g
  • Sacharidy:

    117,60g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    144,38g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Placičky z vepřového masa

(8 hlasů)
1h a 15min
786 kJ

Vepřové maso v kari omáčce

(2 hlasů)
1h a 25min
805 kJ

Vepřová panenka s rajčaty

(1 hlasů)
1h a 5min
342 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat