Prostreno.cz

Karbanátky s hráškem

Karbanátky z vepřového masa s hráškem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 896 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky20g

Ingredience na

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 ks vejce
  • 5 lžic konzervovaného hrášku
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0,5 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 5 lžic másla
  • 3 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 1 ks větší šalotka
  • Na smažení
  • 60 ml oleje

Postup přípravy

  1. Hrášek dejte do mísy a rozmačkejte ho vidličkou.
  2. Přidejte maso, vejce, koření, škrob a vše důkladně vymíchejte.
  3. Ze směsi tvarujte malé karbenátky a opečte je ze všech stran na oleji se 3 lžícemi másla.
  4. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  5. Šalotku zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte, až se vývar zredukuje přibližně na polovinu.
  6. Do vývaru vmíchejte jíšku, hořčici a vařte ještě 10 minut.
  7. Karbanátky podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s hráškem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat