Prostreno.cz

Rizoto se sušenými houbami a limetkou

Rizoto můžete podávat studené, jako salát, nebo teplé jako přílohu.

  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 482 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy22g
tuky2g

Ingredience na

  • 1,5 hrnku dlouhozrnné rýže
  • 3,5 hrnku vody
  • 0,5 lžičky soli
  • 50 g sušených hub
  • 1 stonek citronové trávy
  • 1 lžíce hrubě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 snítky čerstvé máty
  • K podávání
  • 1 ks limetka

Postup přípravy

  1. Houby namočte na 30 minut do vody. Pak houby povařte přibližně 20minut.
  2. Houby sceďte a velmi jemně nasekejte.
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  4. Rýži dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou a přidejte nasekanou mátu.
  5. Na másle orestujte na malé kousky nakrájenou citronovou trávu, přidejte houby, zázvor a 5 minut poduste.
  6. Rýži podávejte s připravenými houbami a kouskem limetky.

TIP:

Pokud vám zbude vařené, nebo dušené kuřecí maso, můžete ho přidat do rizota.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto se sušenými houbami a limetkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat