1h a 45min
45min příprava
60min vaření
474 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky22g sacharidy3g bílkoviny
Rizoto můžete podávat studené, jako salát, nebo teplé jako přílohu.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1,5 hrnku
dlouhozrnné rýže
3,5 hrnku
vody
0,5 lžičky
soli
50 g
sušených hub
1 stonek
citronové trávy
1 lžíce
hrubě nastrouhaného zázvoru
2 lžíce
másla
2 lžíce
limetkové šťávy
2 lžíce
rybí omáčky
2 snítky
čerstvé máty
K podávání
1 ks
limetka
Postup přípravy
Houby namočte na 30 minut do vody. Pak houby povařte přibližně 20minut.
Houby sceďte a velmi jemně nasekejte.
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Rýži dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou a přidejte nasekanou mátu.
Na másle orestujte na malé kousky nakrájenou citronovou trávu, přidejte houby, zázvor a 5 minut poduste.
Rýži podávejte s připravenými houbami a kouskem limetky.
TIP:
Pokud vám zbude vařené, nebo dušené kuřecí maso, můžete ho přidat do rizota.