Prostreno.cz

Vepřové kostky na žampionech

Šťavnaté vepřové maso s houbami dušené na víně.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 602 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa - kýta,plec,nebo kotleta
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 4 ks šalotky - tenké plátky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku - tenké plátky
  • 300 g žampionů
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • 300 ml vína Marsala
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce pikantního kečupu
  • 0,5 hrnku čerstvě nasekané ploché petrželky

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na kostky a obalte je v mouce smíchané se solí.
  2. Na rozehřátém oleji maso spolu s nakrájenou šalotkou orestujte.
  3. Přidejte česnek, rozmarýn, víno, vývar a duste doměkka.
  4. Dvacet minut před koncem dušení přidejte k masu houby nakrájené na plátky a pikantní kečup.
  5. Podávejte posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kostky na žampionech

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat