Prostreno.cz

Vepřové nudličky ve smetanové omáčce

Dušené vepřové nudličky s houbami a fazolovými lusky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 537 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g vepřové kýty
  • 300 ml 33% smetany
  • 200 g fazolových lusků
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 250 g žampionů
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst petrželky - nasekané
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a očištěné houby nakrájejte na plátky.
  2. Maso nakrájejte na nudličky.
  3. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte maso, na plátky nakrájený česnek, houby a restujte 5 minut.
  5. Maso zalijte smetanou, osolte, opepřete a duste doměkka. Často míchejte, aby se smetana nepřipalovala.
  6. Lusky příčně nakrájejte a povařte 5 minut v osolené vodě, pak lusky sceďte.
  7. Maso podávejte s lusky, posypané jemně nasekanou petrželkou.
  8. Jako vhodná příloha jsou pečené brambory.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové nudličky ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat