Slávky s ciderem
Je to jednoduchý recept s maximálním efektem.
-
35min
20min příprava
15min vaření
-
296 kJ / 70 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky4g
Ingredience na
- 1 kg
čerstvých slávek Jumbo
- 3 lžíce
másla
- 6 ks
lahůdkových cibulek s natí
- nakrájených na šikmé plátky
- 2 stroužky
česneku
- nasekaného
- 250 ml
cideru
- 4 lístky
šalvěje
- 150 ml
smetany ke šlehání
- 4 špetky
soli
- 3 špetky
mletého bílého pepře
Postup přípravy
- Mušle důkladně očistěte, omyjte a propláchněte, abyste je zbavili nečistot, vyhoďte všechny otevřené.
- V hlubokém hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm jarní cibulku a česnek, míchejte asi minutu.
- Potom přilijte cider, vhoďte lístky šalvěje, mušle a vařte přiklopené 3–4 minuty, aby se mušle začaly otevírat.
- Pak přilijte smetanu, osolte a opepřete.
- Hned podávejte, nejlépe s čerstvou bagetkou.