Prostreno.cz

Omáčka z portského vína

Lehce sladká omáčka s tymiánem, která se skvěle hodí k hovězímu masu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 334 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks šalotek
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce houbového prášku
  • 1 lžíce máslo
  • 300 ml portského vína
  • 800 ml vody
  • 1 kostka šťáva pod hovězí maso
  • 6 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Šalotku nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na másle.
  2. Přisypte papriku a promíchejte.
  3. Přidejte portské víno a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. K vínu přilijte vodu, přidejte bobkový list, kuličky pepře, houbový prášek, kostku šťávy pod hovězí maso, snítky tymiánu a nechte probublávat 20 minut.
  5. Omáčku zahustěte instantní jíškou a podle chuti osolte.
  6. Omáčku před podáváním přeceďte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,20g
  • Sacharidy:

    255,50g
    • Cukry:

      26,50g
  • Tuky:

    148,40g
  • Vláknina:

    103,50g

Aktivita pro spálení: 80 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Jogurtový dresink

(1 hlasů)
15min
220 kJ

Sýrový dresink

(2 hlasů)
35min
970 kJ

Kaparová omáčka

(1 hlasů)
20min
558 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Omáčka z portského vína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat