Prostreno.cz

Omáčka z portského vína

Lehce sladká omáčka s tymiánem, která se skvěle hodí k hovězímu masu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 314 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks šalotek
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce houbového prášku
  • 1 lžíce máslo
  • 300 ml portského vína
  • 800 ml vody
  • 1 kostka šťáva pod hovězí maso
  • 6 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Šalotku nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na másle.
  2. Přisypte papriku a promíchejte.
  3. Přidejte portské víno a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. K vínu přilijte vodu, přidejte bobkový list, kuličky pepře, houbový prášek, kostku šťávy pod hovězí maso, snítky tymiánu a nechte probublávat 20 minut.
  5. Omáčku zahustěte instantní jíškou a podle chuti osolte.
  6. Omáčku před podáváním přeceďte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka z portského vína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat