Prostreno.cz

Polévka s kuřecím masem a vejci

Klasická řecká kuřecí polévka s rýži a vejci.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 351 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g kuřecího masa na polévku
  • 1,5 l vody
  • 120 g dlouhozrnné rýže
  • 1 lžíce sypkého kuřecího vývaru - nebo zeleninového
  • 4 ks vajec
  • 60 ml citronové šťávy
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce studeného másla
  • 0,5 hrnku čerstvého kopru - nasekaného
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso vložte do osolené vody a vařte doměkka.
  2. Měkké maso vyndejte, vývar sceďte.
  3. Do vývaru nasypte propláchnutou rýži a uvařte ji doměkka.
  4. V misce vyšlehejte vejce (skoro do pěny).
  5. Za stálého šlehání pomalu přidejte citrónovou šťávu, 1 lžíci citronové kůry a pomalu, za stálého míchání nalijte vejce do polévky.
  6. Přidejte nakrájené kuřecí maso, sypký vývar a na mírném ohni vařte za občasného promíchání přibližně 10 minut.
  7. Nakonec do polévky vmíchejte studené máslo.
  8. Podávejte posypané nasekaným koprem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,60g
  • Sacharidy:

    116,36g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    97,66g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s kuřecím masem a vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat