Prostreno.cz

Treska se smetanovým přelivem

Zdravé rybí maso bychom měli zařadit do jídelníčku častěji.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 735 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy1g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g filety tresky bez kůže - nebo jiné oblíbené ryba
  • 0,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 svazek pažitky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 180 ml 33% smetany
  • 1 lžička sterilovaného, nebo čerstvého křenu
  • 5 špetek soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na smažení
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  1. 33% smetanu nalijte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 10 minut.
  2. Ke smetaně vmíchejte zakysanou smetanu, polovinu nasekané pažitky, křen, podle chuti osolte a opepřete.
  3. Rybí filety osolte, lehce posypte paprikou a z obou stran je opečte na oleji s máslem.
  4. Ryby podávejte s připravenou omáčkou a ozdobte je zbývající, nenakrájeno pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,82g
  • Sacharidy:

    138,70g
    • Cukry:

      27,00g
  • Tuky:

    253,70g
  • Vláknina:

    64,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Těstoviny s krevetami

(9 hlasů)
1h a 30min
918 kJ

Ryba na másle s kadeřávkem

(3 hlasů)
1h a 5min
482 kJ

Krevety s baby špenátem

(6 hlasů)
35min
684 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska se smetanovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat