Prostreno.cz

Ryby v krémové omáčce

Ryba dušená na másle s omáčkou se žampiony.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 652 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 porce bílé ryby - dle vlastního výběru
  • 4 špetky soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • Na omáčku
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml 33% smetany
  • 120 ml bílého vína
  • 1 lžička bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na dvou lžících másla nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájené žampiony a zalijte je vínem. Duste 5 minut.
  3. Přidejte smetanu bio sypký vývar a duste zvolna 15 minut. Podle chuti osolte.
  4. Porce ryby osolte, na rozehřáté máslo s olejem nasypte na silnější plátky pokrájený česnek, přidejte ryby a opečte je z obou stran.
  5. Ryby podávejte s omáčkou, můžete přidat podušenou, oblíbenou zeleninu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby v krémové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat