Prostreno.cz

Rybí filé s jablky

Opečená ryba s dušenými jablky, cibulí a paprikou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 487 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 porce filé tuňáka - nebo tresky, candáta apod.
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mleté sladké papriky
  • 4 ks kyselých jablek
  • 1 lžička červeného pepře
  • 2 ks větší cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička pískového cukru
  • 150 g rukoly
  • Na obalení
  • 0,5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, červený pepř a na větší kousky nakrájená jablka, posypte cukrem a duste 5-10 minut. Hodně záleží jaká použijete jablka. Jablka musí zůstat vcelku, ne rozvařená.
  3. Filé osolte, posypte paprikou a obalte v hladké mouce.
  4. Rybu opečte z obou stran na 2 lžících másla se 2 lžícemi oleje.
  5. Opečené porce ryby pokapejte citronovou šťávou a podávejte s podušenými jablky. Ozdobte rukolou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s jablky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat