1h a 30min
30min příprava
60min vaření
869 kJ
energetická hodnota na 100g
150 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:19g tuky2g sacharidy7g bílkoviny
Plněné maso není vysušené a se špenátem chutná skvěle.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
800 g
vepřového masa
- panenka, nebo kotleta
250 g
čerstvého baby špenátu
- případně mražený
1 lžíce
másla
2 stroužky
česneku
- prolisovaného
1,5 lžíce
dijonské hořčice
4 špetky
soli
2 špetky
mletého pepře
4 lžíce
oleje
1 lžíce
oblíbeného koření
- mix
250 ml
masového vývaru
Postup přípravy
V pánvi na lžíci másla nechte zavadnout opraný a osušený špenát. Špenát dochuťte česnekem, solí a pepřem.
Maso rozkrojte na plát, lehce ho rozklepejte, aby se dalo naplnit a zavinout do rolády.
Maso osolte, potřete dijonskou hořčicí, připraveným špenátem a zarolujte. Roládu můžete ovázat potravinářským provázkem.
Maso vložte do pekáčku s rozehřátým olejem a ze všech stran opečte, aby se maso „zatáhlo“.
Pak maso posypte oblíbenou směsí koření, podlijte vývarem a duste v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.