Prostreno.cz

Hovězí maso se žampiony

Hovězí maso dušené na pivu se žampiony.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 515 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g hovězí falešné svíčkové - nebo hovězí zadní
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks velké cibule - jemně nasekaná
  • 300 ml piva
  • 150 ml domácího masového vývaru
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 200 g žampionů
  • 0,5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 200 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na vyšší plátky, osolte je a opepřete, koření vetřete do masa.
  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a maso ze všech stran orestujte.
  3. Maso osolte, opepřete, zalijte pivem, vývarem, ve kterém rozmíchejte hořčici a přikryté duste, až je maso měkké.
  4. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu na plátky nakrájené žampiony a smetanu, ve které rozmíchejte škrob. Vařte 10-15 minut.

TIP:

Pokud chcete, aby maso mělo určitý tvar, ovažte maso potravinářským provázkem do požadovaného tvaru.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso se žampiony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat