Prostreno.cz

Plněná vepřová kýta

Pečené vepřové maso plněné jablky a cibulí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 627 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 1,5 kg vepřové kýty - nebo libový bůček
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté, uzené papriky
  • 2 ks zelených jablek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 350 ml jablečné šťávy

Postup přípravy

  1. Maso rozkrojte tak, aby vám vznikl plát. Maso osolte.
  2. Jablka nakrájejte na malé kostičky, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky a maso posypte.
  3. Pak maso stočte a ovažte potravinářským provázkem.
  4. Roládu potřete olejem, důkladně posypte paprikou, solí, pepřem a koření co nejvíce vetřete do masa.
  5. Maso opečte v pekáčku na oleji ze všech stran.
  6. Maso podlijte jablečnou šťávou, posypte tymiánem a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová kýta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat