Prostreno.cz

Jarní salát s vejcem

Velikonoční salát s vejci.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 938 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na

  • 4 plátky libové anglické slaniny
  • 120 g jemně strouhaného parmezánu
  • 4 ks vajec
  • 200 g baby špenátu
  • 200 g rukoly
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 svazek ředkviček
  • 0,5 svazku pažitky
  • 2 špetky soli
  • Na zálivku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 80 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Rozmražený hrášek blanšírujte v osolené vařící vodě, pak sceďte a přelijte ledovou vodou, nechte dobře okapat.
  2. Slaninu nakrájejte na proužky a orestujte ji nasucho v pánvi. Pak slaninu vyndejte a položte na papírový ubrousek.
  3. V misce smíchejte olej, vinný ocet, dochuťte solí a pepřem.
  4. V pánvi, kde jste restovali slaninu postupně upečte vajíčka „volské oko“.
  5. Ve velké misce smíchejte baby špenát, ředkvičky nakrájené na plátky, hrášek, slaninu a rukolu.
  6. Přidejte zálivku a lehce promíchejte.
  7. Salát rozdělte na čtyři talíře, přidejte vejce a posypte strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Zdravě se Sabčou

Všechna videa
15:24

Full body trénink

Full body trénink
14:33

HIIT training

HIIT training
18:33

Intenzivní trénink na nohy

Intenzivní trénink na nohy

Ohodnoťte recept:
Jarní salát s vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat