Prostreno.cz

Jarní salát s vejcem

Velikonoční salát s vejci.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 940 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Rozmražený hrášek blanšírujte v osolené vařící vodě, pak sceďte a přelijte ledovou vodou, nechte dobře okapat.
  2. Slaninu nakrájejte na proužky a orestujte ji nasucho v pánvi. Pak slaninu vyndejte a položte na papírový ubrousek.
  3. V misce smíchejte olej, vinný ocet, dochuťte solí a pepřem.
  4. V pánvi, kde jste restovali slaninu postupně upečte vajíčka „volské oko“.
  5. Ve velké misce smíchejte baby špenát, ředkvičky nakrájené na plátky, hrášek, slaninu a rukolu.
  6. Přidejte zálivku a lehce promíchejte.
  7. Salát rozdělte na čtyři talíře, přidejte vejce a posypte strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    109,41g
  • Sacharidy:

    88,53g
    • Cukry:

      10,18g
  • Tuky:

    175,26g
  • Vláknina:

    1,59g

Aktivita pro spálení: 224 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Losos na zázvoru

(3 hlasů)

Snickers lívance

(6 hlasů)

Pečené batáty

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jarní salát s vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat