Prostreno.cz

Jarní salát s vejcem

Velikonoční salát s vejci.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 922 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Rozmražený hrášek blanšírujte v osolené vařící vodě, pak sceďte a přelijte ledovou vodou, nechte dobře okapat.
  2. Slaninu nakrájejte na proužky a orestujte ji nasucho v pánvi. Pak slaninu vyndejte a položte na papírový ubrousek.
  3. V misce smíchejte olej, vinný ocet, dochuťte solí a pepřem.
  4. V pánvi, kde jste restovali slaninu postupně upečte vajíčka „volské oko“.
  5. Ve velké misce smíchejte baby špenát, ředkvičky nakrájené na plátky, hrášek, slaninu a rukolu.
  6. Přidejte zálivku a lehce promíchejte.
  7. Salát rozdělte na čtyři talíře, přidejte vejce a posypte strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    112,01g
  • Sacharidy:

    99,20g
    • Cukry:

      19,18g
  • Tuky:

    179,00g
  • Vláknina:

    35,59g

Aktivita pro spálení: 220 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí salát s mandarinkou

(5 hlasů)
55min
437 kJ

Ředkvičkový salát se sýrem

(3 hlasů)
20min
605 kJ

Jednoduchý zelný salát

(3 hlasů)
30min
372 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní salát s vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat