Prostreno.cz

Bramborová polévka s chřestem

Lahodná jarní polévka s chřestem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 213 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 300 ml mléka - nebo smetany na vaření
  • 1.2 l domácího zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 2 ks větších brambor
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Cibuli a česnek zalijte teplým vývarem.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na větší kostky, očištěný chřest nakrájejte – jeden stonek na přibližně 4-5 cm kousky.
  4. Do vývaru nasypte brambory a vařte na mírném ohni 10 minut.
  5. Do polévky přidejte chřest, mléko, nebo smetanu, instantní jíšku a vařte 10 minut.
  6. Nakonec do polévky nasypte nakrájenou lahůdkovou cibulku. Pokud je třeba, polévku dochuťte solí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat