Prostreno.cz

Guláš z divočáka s kapary a řapíkatým celerem

Chuťově výrazný kančí guláš.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 423 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g masa z divočáka - např.plec, nebo kýta
  • 3 ks větší cibule
  • 1 ks větší větvička rozmarýnu
  • 3 lžíce kaparů
  • 6 kuliček jalovce
  • 10 kuliček pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 500 ml domácího hovězího vývaru - nebo drůbeží
  • 2 lžíce sádla
  • 2 plátky citronové kůry - z bio citronu-vcelku
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a orestujte na sádle spolu s nakrájenou cibulí.
  2. Maso poprašte paprikou a promíchejte.
  3. Přidejte rozmarýn, jalovec, celý pepř a silné plátky citronové kůry.
  4. Zalijte vývarem a přikryté duste doměkka.
  5. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu kapary a nakrájený řapíkatý celer.
  6. Guláš zahustěte instantní jíškou, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s noky, chlebem, nebo knedlíkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš z divočáka s kapary a řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat