Prostreno.cz

Guláš z divočáka s kapary a řapíkatým celerem

Chuťově výrazný kančí guláš.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 411 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g masa z divočáka - např.plec, nebo kýta
  • 3 ks větší cibule
  • 1 ks větší větvička rozmarýnu
  • 3 lžíce kaparů
  • 6 kuliček jalovce
  • 10 kuliček pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 500 ml domácího hovězího vývaru - nebo drůbeží
  • 2 lžíce sádla
  • 2 plátky citronové kůry - z bio citronu-vcelku
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a orestujte na sádle spolu s nakrájenou cibulí.
  2. Maso poprašte paprikou a promíchejte.
  3. Přidejte rozmarýn, jalovec, celý pepř a silné plátky citronové kůry.
  4. Zalijte vývarem a přikryté duste doměkka.
  5. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu kapary a nakrájený řapíkatý celer.
  6. Guláš zahustěte instantní jíškou, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s noky, chlebem, nebo knedlíkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,00g
  • Sacharidy:

    391,80g
    • Cukry:

      27,40g
  • Tuky:

    189,25g
  • Vláknina:

    132,00g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Jelení guláš

(16 hlasů)
2h a 50min
507 kJ

Kančí ragú

(11 hlasů)
1h a 35min
581 kJ

Dušená srnčí kýta na cibuli

(15 hlasů)
2h a 20min
588 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš z divočáka s kapary a řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat