Polévka z krůtího masa
Krémová polévka s krůtím masem a zeleninou.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
271 kJ / 65 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky2g
Ingredience na
- 2 lžíce
másla
- 1 ks
cibule
- 1 stroužek
česneku
- 0.5 ks
malé nakrájené cukety
- 300 g
krůtích prsou
- 0.5 lžičky
kari koření
- 2 l
vody
- 3 růžičky
květáku
- 0.5 ks
červené papriky
- 1.5 lžíce
bio sypkého kuřecího vývaru
- 2 ks
bobkového listu
- 1 hrnek
mraženého hrášku
- 200 ml
smetany na vaření
- podle chuti
Postup přípravy
- V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené maso, kari koření a promíchejte.
- Zalijte vodou, přidejte bobkový list, sypký vývar a vařte 15 minut.
- Do polévky přidejte na kostky nakrájenou cuketu (nemusíte loupat), růžičky květáku, na kousky nakrájenou papriku a vařte 20-25 minut, nebo až je vše měkké.
- Ke konci vaření přidejte do polévky hrášek.
- Z polévky vyndejte bobkový list, odeberte 500 ml vývaru, menší část zeleniny a zeleninu s vývarem rozmixujte.
- Rozmixovaný vývar se zeleninou vraťte zpět do polévky.
- Přidejte smetanu a polévku prohřejte.