Prostreno.cz

Marinovaná cuketa jako předkrm

Předkrm ze středomořské kuchyně.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g cukety
  • 5 stroužků česneku
  • 5 snítek tymiánu
  • 120 ml vody
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 100 ml octa balsamico
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Omyté cukety nakrájejte na plátky silné přibližně půl centimetru.
  2. Česnek nakrájejte na jemné plátky.
  3. Plátky cukety uložte do vhodné sklenice, prokládejte je česnekem a tymiánem.
  4. Vodu, cukr, sůl a pepř přiveďte k varu, míchejte, až se cukr rozpustí.
  5. Přidejte ocet balsamico, olej a míchejte, až se vše spojí.
  6. Teplým (ne horkým) nálevem zalijte cukety.
  7. Sklenici uzavřete a nechte 1-2 dny v lednici. Občas lehce promíchejte.
  8. Podávejte jako předkrm s plátky bagety.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná cuketa jako předkrm

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat