45min
30min příprava
15min vaření
638 kJ
energetická hodnota na 100g
400 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky14g sacharidy7g bílkoviny
Krevety s medovou omáčkou.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
700 g
očištěných krevet
Na marinádu
4 lžíce
sojové omáčky
80 ml
rýžového vína
1 špetka
soli
1 špetka
mletého černého pepře
Na obalení
0.5 hrnku
kukuřičného škrobu
1 hrnek
hladké mouky
2 špetky
kypřícího prášku na pečení
1 ks
vejce
250 ml
ledové vody
Na omáčku
0.5 hrnku
rýžového vína
2 lžíce
medu
3 lžíce
rybí omáčky
3 lžíce
sojové omáčky
1 stroužek
česneku
- prolisovaného
1 lžíce
kukuřičného škrobu
80 ml
vody
Na ozdobu
2 ks
lahůdkové cibulky
Na smažení
150 ml
rostlinného oleje
Postup přípravy
Suroviny na omáčku dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte za stálého míchání 5 minut. Nechte vychladnout.
Ingredience na marinádu smíchejte v misce.
Do marinády nasypte krevety a promíchejte je. Marinujte 5 minut, pak vyndejte krevety na papírový ubrousek.
Hladkou mouku, kypřící prášek, kukuřičný škrob, vejce a ledovou vodu vyšlehejte v misce.
Krevety namáčejte v těstíčku a smažte dozlatova ve větší vrstvě oleje. Opečené krevety pokládejte na papírový ubrousek.
Krevety podávejte s rýží posypané nakrájenou cibulkou.