Prostreno.cz

Pstruh se zázvorem a jarní cibulkou

Ryba dušená na másle a zázvoru.

  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 396 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 1200 g filet pstruha - nebo jakákoli bílá ryba
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 4 ks lahůdkové cibulky
  • 1 ks mrkve - nastrouhaná

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo.
  2. Do pánve nasypte nastrouhanou mrkev, zázvor přidejte víno a minutu míchejte.
  3. Porce ryby osolte a vložte do pánve.
  4. Přisypte na plátky nakrájenou cibulku, ryby pokapejte sojovou omáčkou, posypte citronovou kůrou a ryby zvolna opečte z obou stran (z každé strany přibližně 10-12 minut).
  5. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,34g
  • Sacharidy:

    63,20g
    • Cukry:

      12,40g
  • Tuky:

    185,75g
  • Vláknina:

    11,10g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Kalamáry s rajčaty a olivami

(1 hlasů)
1h a 5min
462 kJ

Citronový pstruh

(5 hlasů)
45min
775 kJ

Špízy z lososa

(2 hlasů)
35min
1006 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pstruh se zázvorem a jarní cibulkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat