Prostreno.cz

Thajský chilli džem

Pikantní příloha k sýrům, grilovanému masu, skvělý k přípravě chuťovek studené kuchyně.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 227 kJ / 54 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 10 ks dlouhých červených paprik - feferonek
  • 50 ml kvalitního oleje
  • 4 ks červené kapie
  • 1 palice česneku
  • 4 ks velké šalotky
  • 120 g hnědého cukru
  • 0.5 lžičky soli
  • 60 ml rýžového octa
  • 0.5 lžičky mletého zázvoru
  • 3 snítky koriandru
  • 2 lžičky rybí omáčky

Postup přípravy

  1. Očištěné kapie, chilli papričky bez semínek, oloupanou šalotku a česnek nasekejte nahrubo (v robotu).
  2. Směs nasypte do hrnce.
  3. Přidejte ostatní suroviny, přiveďte k varu a duste za stálého míchání 15 minut.
  4. Dejte do sklenice, zavíčkujte a uložte v chladu.
  5. Pokud chcete uchovat déle, sterilujte 15 minut při 80 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Thajský chilli džem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat