Prostreno.cz

Pražma s rozmarýnem a citronovou kůrou

Ryba připravená podle řeckého receptu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 605 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 1.5 kg pražmy - celá, vykuchaná ryba
  • 1 ks citronu
  • 1.5 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 2 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 lžička chilli vloček - volitelné
  • 3 plátky másla

Postup přípravy

  1. Omytou rybu osolte, opepřete, dovnitř ryby vložte větvičky rozmarýnu, přidejte polovinu citrónu a 1 lahůdkovou cibulku.
  2. Rybu položte do zapékací misky, kolem ryby uložte druhou půlku citronu nakrájenou na plátky.
  3. Rybu posypte citronovou kůrou, chilli vločkami a nasekanými rajčaty.
  4. Na rybu položte plátky másla a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  5. Rybu odkryjte a pečte ještě 15-25 minut, podle velikosti ryby.
  6. Podávejte posypané nakrájenou natí cibulky.

TIP:

Podle tohoto receptu můžete připravit i jiné ryby.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma s rozmarýnem a citronovou kůrou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat