Prostreno.cz

Zeleninový salát s vejci

Italský zeleninový salát s vejci.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 300 g zelených fazolových lusků - + lžička soli - na vaření
  • 300 g vařených brambor - nakrájené na plátky
  • 4 ks rajčat - nakrájená na klínky
  • 50 g nakrájených oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 3 ks vařených vajec - nakrájených na čtvrtky
  • 2 ks ančoviček - nasekaných
  • 4 lístky máty
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky máty
  • Na zálivku
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička plnotučné hořčice

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte vidličkou ingredience na zálivku. Nechte vychladit.
  2. Fazolky blanšírujte 3-4 minuty v osolené vařící vodě. Fazolky sceďte, zchlaďte v ledové vodě, sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Na salátovou mísu uložte brambory, fazolky, rajčata a přidejte ostatní suroviny.
  4. Zeleninu a vejce osolte a opepřete.
  5. Zálivku podávejte zvlášť.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,83g
  • Sacharidy:

    72,97g
    • Cukry:

      8,73g
  • Tuky:

    139,77g
  • Vláknina:

    31,10g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Květákový salát se sýrem

(3 hlasů)
30min
665 kJ

Salát s medovým melounem

(2 hlasů)
25min
546 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat