1h a 5min
20min příprava
45min vaření
263 kJ
energetická hodnota na 100g
120 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky6g sacharidy2g bílkoviny
Z dýně se dá připravit spousty dobrých jídel, slaných i sladkých. Vyzkoušejte dýňovou polévku s karotkou a pórkem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
2 ks
pórku
- pouze bílá část
4 ks
karotky
3 lžíce
másla
500 g
dýně Hokaido
1.5 l
domácího zeleninového vývaru
2 špetky
soli
0.5 lžičky
sušeného tymiánu
2 špetky
mletého bílého pepře
300 ml
smetany na vaření
100 g
strouhaného sýra
Na ozdobu
0.5 svazku
pažitky
Postup přípravy
Do hrnce s rozehřátým máslem nasypte nakrájený pórek, očištěnou, nakrájenou karotku a na kostky nakrájenou dýni-Hokaido nemusíte loupat.
Zeleninu lehce orestujte, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
Polévku rozmixujte ponorným mixérem, přidejte smetanu, tymián, dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Vařte 5 minut.
Před podáváním ozdobte na velké kousky pokrájenou pažitkou.
Podle chuti můžete posypat nastrouhaným sýrem.