Prostreno.cz

Dýňová polévka s karotkou

Z dýně se dá připravit spousty dobrých jídel, slaných i sladkých. Vyzkoušejte dýňovou polévku s karotkou a pórkem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 266 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 ks pórku - pouze bílá část
  • 4 ks karotky
  • 3 lžíce másla
  • 500 g dýně Hokaido
  • 1.5 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 0.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 300 ml smetany na vaření
  • 100 g strouhaného sýra
  • Na ozdobu
  • 0.5 svazku pažitky

Postup přípravy

  1. Do hrnce s rozehřátým máslem nasypte nakrájený pórek, očištěnou, nakrájenou karotku a na kostky nakrájenou dýni-Hokaido nemusíte loupat.
  2. Zeleninu lehce orestujte, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, přidejte smetanu, tymián, dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Vařte 5 minut.
  4. Před podáváním ozdobte na velké kousky pokrájenou pažitkou.
  5. Podle chuti můžete posypat nastrouhaným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dýňová polévka s karotkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat