Prostreno.cz

Dušený fenykl

Recept na dušený fenykl s rajčaty.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 305 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks fenyklu
  • 4 ks větších rajčat
  • 3 ks šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky fenyklových semen
  • 6 lžic olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl podélně rozkrojte a nakrájejte na čtvrtky. Omytá rajčata, šalotku, česnek a tymián nakrájejte.
  2. Semena fenyklu orestujte na pánvi na oleji. Přidejte rajčata, šalotku, tymián a česnek. Zalijte vínem, osolte, přidejte cukr a ochuťte pepřem. Přikryjte a duste 20 minut.

TIP:

Fenykl je vynikající dietní a detoxikační prostředek - váže na sebe tuky a jedovaté látky. Držíte-li dietu, fenykl do svého jídelníčku určitě zařaďte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušený fenykl

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat