Hovězí maso v portské omáčce
Plátky hovězího masa s omáčkou z portského vína.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
550 kJ / 131 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky7g
Ingredience na
- 4 plátky
hovězího zadního masa
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 1 lžíce
plnotučné hořčice
- 4 lžíce
oleje
- 250 ml
domácího hovězího vývaru
- Na omáčku
- 250 ml
domácího hovězího vývaru
- 300 ml
portského vína
- 1 ks
cibule
- 2 lžíce
oleje
- 1 lžička
hnědého cukru
- 1 lžíce
nastrouhané pomerančové kůry
- 1 lžíce
nastrouhané citronové kůry
- 1.5 lžíce
bramborového škrobu
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- Maso osolte, opepřete, potřete hořčicí a opečte z obou stran v pekáčku na rozehřátém oleji.
- Maso zalijte 250 ml vývaru, přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka.
- Během pečení si připravte omáčku: Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přilijte víno a vývar. Přidejte cukr a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vařte na mírném ohni 30 minut. Omáčku zahustěte bramborovým škrobem, který rozmíchejte v 50 ml vody.
- Maso podávejte s omáčkou.