Prostreno.cz

Hovězí maso v portské omáčce

Plátky hovězího masa s omáčkou z portského vína.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 550 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězího zadního masa
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml domácího hovězího vývaru
  • Na omáčku
  • 250 ml domácího hovězího vývaru
  • 300 ml portského vína
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1.5 lžíce bramborového škrobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Maso osolte, opepřete, potřete hořčicí a opečte z obou stran v pekáčku na rozehřátém oleji.
  3. Maso zalijte 250 ml vývaru, přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka.
  4. Během pečení si připravte omáčku: Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přilijte víno a vývar. Přidejte cukr a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vařte na mírném ohni 30 minut. Omáčku zahustěte bramborovým škrobem, který rozmíchejte v 50 ml vody.
  5. Maso podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso v portské omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat