Prostreno.cz

Restovaný celer se slaninou

Celer nepatří jen do polévky. Skvělý je například restovaný s anglickou slaninou a řapíkatým celerem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 225 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na proužky nakrájenou slaninu nasucho orestujte v pánvi, orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  3. Ve středně velké míse promíchejte oloupaný, na hranolky nakrájený celer, našikmo nakrájený řapíkatý celer, na pírka pokrájenou cibuli, rozmarýn, sůl, pepř, vypečený tuk ze slaniny a citronovou šťávu.
  4. Zeleninu nasypte v jedné vrstvě na hlubší plech vyložený pečícím papírem, přikryjte a pečte do měkka.
  5. Zeleninu odkryjte a pečte ještě dalších 10-15 minut.
  6. K hotovému celeru vmíchejte orestovanou slaninu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,39g
  • Sacharidy:

    159,42g
    • Cukry:

      17,34g
  • Tuky:

    55,41g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 53 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Pečený hermelín se žampiony

(1 hlasů)
60min
678 kJ

Klobáskové špízy

(3 hlasů)
35min
500 kJ

Italská frittata

40min
633 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restovaný celer se slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat