Prostreno.cz

Lívance z pečené dýně

Nadýchané placičky - jsou skvělé s ovocem, medem, nebo džemem, variací je spousta.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 874 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky12g

Ingredience na

  • 700 g očištěné dýně Hokaido - nemusíte loupat
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 ks vajec
  • 180 ml zakysané smetany
  • 1 hrnek hladké mouky - nebo podle potřeby
  • 1 lžička kypřícího prášku na pečení
  • K podávání
  • 4 lžíce medu
  • Na posypání
  • 2 lžičky dýňových semínek
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Dýni nakrájejte, uložte ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, nebo až je dýně měkká.
  3. Vychladlou dýni rozmixujte.
  4. K dýni přidejte rozšlehaná vejce, špetku soli, cukr, zakysanou smetanu, kypřící prášek a mouku. Mouky přisypte tolik, aby vzniklo ne příliš husté ani řídké těsto.
  5. Těsto přikryjte a nechte v lednici 30 minut odpočinout.
  6. Z těsta pečte v pánvi na oleji lívance.
  7. Upečené pokládejte na papírový ubrousek.
  8. Podávejte s medem a dýňovými semínky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lívance z pečené dýně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat