Prostreno.cz

Petrželová polévka

Recept na letní polévku z petržele.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 428 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g kořene petržele
  • 3 ks brambor
  • 200 ml smetany 33%
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky - vrchovatá lžíce
  • 2 špetky česnekové soli
  • 2 špetky pepře - čerstvě namletého
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 800 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Očištěnou petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejte máslo a petržel orestujte. Zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájené, oloupané brambory. Vařte, až jsou brambory měkké.
  2. Ponorným mixérem rozmixujte. Přidejte smetanu, ve které rozmíchejte mouku. Dochuťte česnekovou solí a pepřem. Podávejte s krutony, posypané petrželkou.

TIP:

Petržel je bohatá na draslík, vápník, hořčík, mangan, železo a chlór, provitamin A, vitaminy B.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,32g
  • Sacharidy:

    185,10g
    • Cukry:

      11,53g
  • Tuky:

    123,56g
  • Vláknina:

    37,00g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
542 kJ

Celerová polévka

(27 hlasů)
25min
527 kJ

Cibulová polévka

(29 hlasů)
35min
454 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Petrželová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat