Prostreno.cz

Petrželová polévka

Recept na letní polévku z petržele.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g kořene petržele
  • 3 ks brambor
  • 200 ml smetany 33%
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky - vrchovatá lžíce
  • 2 špetky česnekové soli
  • 2 špetky pepře - čerstvě namletého
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 800 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Očištěnou petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejte máslo a petržel orestujte. Zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájené, oloupané brambory. Vařte, až jsou brambory měkké.
  2. Ponorným mixérem rozmixujte. Přidejte smetanu, ve které rozmíchejte mouku. Dochuťte česnekovou solí a pepřem. Podávejte s krutony, posypané petrželkou.

TIP:

Petržel je bohatá na draslík, vápník, hořčík, mangan, železo a chlór, provitamin A, vitaminy B.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Petrželová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat