Prostreno.cz

Ryba s ořechovou krustou

Dušená ryba s krustou s ořechů a koriandru.

  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 1283 kJ / 306 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky27g

Ingredience na

  • 700 g bílé ryby - treska, candát, mořský vlk aj.
  • 4 špetky soli
  • 70 g strouhanky
  • 40 g jemně nasekaných ořechů - pistácie, lískové ořechy
  • 0.5 svazku ploché listové petrželky
  • 70 ml citronové šťávy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 4 plátky másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C, pekáček vyložte pečícím papírem.
  2. V misce smíchejte strouhanku, ořechy, citronovou šťávu, hořčici, nasekanou petrželku a koriandr.
  3. Ryby osolte a položte je do pekáčku.
  4. Směs ze strouhanky rozdělte na ryby, na každou porci položte plátek másla.
  5. Pečte v troubě přibližně 20-25 minut.
  6. Podávejte s vařenými brambory a dušeným baby špenátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,60g
  • Sacharidy:

    120,00g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    157,10g
  • Vláknina:

    22,00g

Aktivita pro spálení: 306 kcal

38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení



Podobné recepty

Candát v pomerančové šťávě

(2 hlasů)
45min
309 kJ

Losos v pečícím papíru

(3 hlasů)
50min
833 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s ořechovou krustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat