Prostreno.cz

Polévka s kedlubnou a mrkví

Zeleninová polévka s libečkem.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 251 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 ks velké kedlubny
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks červených brambor
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 snítky libečku
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 l domácího zeleninového vývaru - nebo z kostky
  • 1 špetka soli
  • 3 kuličky nového koření

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjte a nakrájejte je.
  2. Očištěnou mrkev a oloupanou kedlubnu nakrájejte na kostky.
  3. Celer nakrájejte na větší kousky.
  4. Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku. Jíšku zalijte vývarem.
  5. Přidejte zeleninu, libeček, nové koření a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Vyndejte libeček a polévku podle potřeby dochuťte solí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,24g
  • Sacharidy:

    160,60g
    • Cukry:

      8,33g
  • Tuky:

    90,31g
  • Vláknina:

    10,10g

Aktivita pro spálení: 60 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Smoothie z mrkve a banánu

(4 hlasů)
20min
263 kJ

Medová čokoláda

(4 hlasů)
25min
1338 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s kedlubnou a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat