Prostreno.cz

Zeleninová polévka s fazolemi

Sytá italská zeleninová polévka s bílými fazolemi.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 169 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • 400 g bílých fazolí - Cannellini
  • 2 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks velké mrkve
  • 2 ks menších brambor
  • 1 stroužek česneku - oloupaný
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 lístky šalvěje
  • 1 ks bobkového listu
  • 120 g čerstvého baby špenátu - nasekaného

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Očištěnou mrkev a oloupané brambory nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli.
  3. Zeleninu zalijte vodou, přidejte sypký vývar, scezené fazole, bobkový list, šalvěj, celý stroužek česneku a vařte 30 minut.
  4. Z polévky vyndejte šalvěj, bobkový list a přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte.
  5. Rozmixovanou polévku promíchejte s nerozmixovanou.
  6. Do polévky nasypte nasekaný špenát a vařte 3-5 minut.
  7. Polévku podle chuti osolte a opepřete.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s fazolemi

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat