Prostreno.cz

Polévka s treskou a rýží

Vánoční norská polévka.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 444 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g filé tresky
  • 1 ks oloupané šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrnek vařené hnědé rýže
  • 1 ks zelená paprika
  • 2 ks brambor
  • 1.7 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 0.5 svazku kopru
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 ks žloutků
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Šalotku zalijte vývarem, do vývaru nasypte oloupané, nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku a vařte 15 minut.
  3. Do polévky vložte na menší kousky nakrájenou rybu a vařte 10 minut.
  4. Ve smetaně rozmíchejte žloutky a za stálého míchání nalijte smetanu do polévky.
  5. Přidejte rýži, instantní jíšku, nasekaný kopr a vařte ještě 5-10 minut.
  6. Podle chuti polévku osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s treskou a rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat